siguranta rutiera

Siguranta rutiera

Siguranta rutiera se referă la metode și măsuri pentru reducerea riscului ca o persoană care utilizează rețeaua de drumuri sa fie ucisa sau rănita grav. Utilizatorii unui drum sunt pietoni, bicicliști, automobiliștii, pasagerii lor, și pasagerii din autovehicule de transport, în special autobuze și tramvaie.
Strategiile de siguranță rutieră se concentreaza pe prevenirea prejudiciului de accident grav, presupunând respectarea si utilizare drumurilor cu reglementările privind traficul in siguranța.
Proiectare de drumuri în condiții de siguranță este acum asigurata de semnalizarea lor cu anumite panouri, marcaje sau sistematizari rutiere
Mai mult decât atât, cel mai înalt grad posibil de siguranță trebuie să se asigure în cazul transportului rutier de mărfuri. Este de o importanță vitală pentru a monitoriza și de a valida siguranța transportului rutier, inclusiv verificări complete asupra șoferilor, vehicule și proceselor de securitate.
Proiectare drumurilor în condiții de siguranță este asigurata de semnalizarea verticala si semnalizarea orizontala

Semnalizarea verticala

semnalizare verticalaSemnalizarea verticala consta in echiparea drumurilor publice cu panouri aditionale pentru informarea soferilor in trafic in legatura cu directia drumului, delimitarile de viteza, semnalizarea unor treceri de pietoni mai exact tot ce consta in informarea circulatiei pe drumurile publice cu ajutorul panourilor.

Semnalizarea orizontala

semnalizare orizontala Semnalizarea orizontala consta in aplicarea marcajelor si indicatoarelor rutiere pe suprafata carosata cu ajutorul unor butoni rutieri realizati din poliamida cu fibra de sticla, vopsele pe baza de apa sau solvent iar pe suprafata vopsita aplicanduse microbile de sticla pentru o vizibilitate mai buna pe timp de noapte si indicatoare din material termoplastic ce se foloseste pentru realizarea unor marcaje cum ar fi: sageti de orientare, simboluri, inscriptii. Acestea fiind ideale pentru autostrazi,drumuri publice piste pentru biciclisti, acolo unde exista risc mare de accident.

Te sunam noiCere Oferta